Články

BanyaFest 2024

29.06.2024

První evropský festival tohoto stylu se odehrál 21.-23.6.2024 v Aquapalace Praha.

Silvestr bývá už spíše jen o alkoholu a petardách. Přitom je to možnost pro zcela spirituální zážitek na ukončení starého roku a přivítání nového. Jeden takový nevšední silvestr a zároveň nevídaná saunová událost se chystá v hotelu Atlantis.

Mysleli jste si, že sauna uprostřed vnitřního wellness či ve vašem domě je naprostý komfort a zážitek ? Ještě jste se nejspíš nezkusili saunovat v přírodě či ve saunových zahradách!

Viděli jste na fotkách jak se někdo v sauně či před ní poplácává březovou metličkou a nevíte proč ? My vám to vysvětlíme!

Téma, které se mezi sauna mistry, majiteli center a konečnými zákazníky často probírá. Málo kdo ví, že práce sauna mistra (saunéra) není jednoduchá. Bohužel, ale i náklady saunových center jsou tolik vysoké, že 90% sauna mistrů musí mít své hlavní zaměstnání mimo saunu a práci sauna mistra dělá brigádně doslova z lásky k řemeslu. Ovšem dokážete...

Obáváte se, že v rámci důchodového věku Vám bude už sauna zapovězena ? Právě naopak!

Často se prezentuje, že saunování a kapička alkoholu patří k sobě. Jak je to ale doopravdy ?

Jistě jste každý už slyšeli názor, že sauna pomáhá při hubnutí či že se saunou doslova hubne.

Ač se to zdá čistě jako příjemné zpestření Štědrého dne, hned v několika zemích se toto považuje za typickou Vánoční tradici spojenou s bohatou mytologií. Pro nás Čechy bývá tradiční zajít s přáteli na sklenku k nim domů či rovnou do hospody. Nikoliv však v typicky saunových zemích.

4.-5.11.2022 proběhla v Hotelu Atlantis u Brna česká kvalifikace pro mistrovství světa. Zde se sešlo osmnáct přihlášených saunérů, kteří se přišli utkat v několika přírodních procedurách o titul King of Herbal (vítěz celé soutěže).

Jaro je nádherný čas v roce. Čas kdy se příroda probouzí, bují, kvete, rozmnožuje se a přináší nám spoustu krásy kolem. Pro nás je to skvělá výzva k tomu očistit se tělesně i duševně. Na vše kolem jarních vůní, květin i procesů jara nám odpověděla naše skvělá aromaterapeutka Kačka Polívková.

SAUNAFEST 2022

16.04.2022
Ať už jste byli nebo nebyli na letošním SF (2022), přinášíme Vám spoustu zajímavostí a to nejen ohledně výsledků, ale především našeho tajného zákulisí aneb "když se rodí SaunaFest"
Víte proč se v sauně začalo metličkovat a jakou má tato procedura tradici a správné postupy ?

Podzim může být v sauně obzvlášť krásný a nejen proto, že se po létu vrací čas častějšího saunování, ale také protože nám příroda poskytuje nádherné podzimní vůně, klid a určitou harmonii.

Ačkoliv bylo otužování dříve koníčkem pro starší generace, dnes je z něj poměrně rozšířený trend.

S probíhajícím podzimem je potřeba si posílit svoji imunitu. V minulém článku jsme Vám doporučovali pravidelnou saunu alespoň jednou za týden. Nyní se ale podíváme na možnost co si můžete dopřát každý den, když nemáte příležitost se saunovat.