Články

Silvestr bývá už spíše jen o alkoholu a petardách. Přitom je to možnost pro zcela spirituální zážitek na ukončení starého roku a přivítání nového. Jeden takový nevšední silvestr a zároveň nevídaná saunová událost se chystá v hotelu Atlantis.

Mysleli jste si, že sauna uprostřed vnitřního wellness či ve vašem domě je naprostý komfort a zážitek ? Ještě jste se nejspíš nezkusili saunovat v přírodě či ve saunových zahradách!

Viděli jste na fotkách jak se někdo v sauně či před ní poplácává březovou metličkou a nevíte proč ? My vám to vysvětlíme!

Téma, které se mezi sauna mistry, majiteli center a konečnými zákazníky často probírá. Málo kdo ví, že práce sauna mistra (saunéra) není jednoduchá. Bohužel, ale i náklady saunových center jsou tolik vysoké, že 90% sauna mistrů musí mít své hlavní zaměstnání mimo saunu a práci sauna mistra dělá brigádně doslova z lásky k řemeslu. Ovšem dokážete...

Obáváte se, že v rámci důchodového věku Vám bude už sauna zapovězena ? Právě naopak!

Často se prezentuje, že saunování a kapička alkoholu patří k sobě. Jak je to ale doopravdy ?

Jistě jste každý už slyšeli názor, že sauna pomáhá při hubnutí či že se saunou doslova hubne.

Ač se to zdá čistě jako příjemné zpestření Štědrého dne, hned v několika zemích se toto považuje za typickou Vánoční tradici spojenou s bohatou mytologií. Pro nás Čechy bývá tradiční zajít s přáteli na sklenku k nim domů či rovnou do hospody. Nikoliv však v typicky saunových zemích.

4.-5.11.2022 proběhla v Hotelu Atlantis u Brna česká kvalifikace pro mistrovství světa. Zde se sešlo osmnáct přihlášených saunérů, kteří se přišli utkat v několika přírodních procedurách o titul King of Herbal (vítěz celé soutěže).

Jaro je nádherný čas v roce. Čas kdy se příroda probouzí, bují, kvete, rozmnožuje se a přináší nám spoustu krásy kolem. Pro nás je to skvělá výzva k tomu očistit se tělesně i duševně. Na vše kolem jarních vůní, květin i procesů jara nám odpověděla naše skvělá aromaterapeutka Kačka Polívková.

SAUNAFEST 2022

16.04.2022
Ať už jste byli nebo nebyli na letošním SF (2022), přinášíme Vám spoustu zajímavostí a to nejen ohledně výsledků, ale především našeho tajného zákulisí aneb "když se rodí SaunaFest"
Víte proč se v sauně začalo metličkovat a jakou má tato procedura tradici a správné postupy ?

Podzim může být v sauně obzvlášť krásný a nejen proto, že se po létu vrací čas častějšího saunování, ale také protože nám příroda poskytuje nádherné podzimní vůně, klid a určitou harmonii.

Ačkoliv bylo otužování dříve koníčkem pro starší generace, dnes je z něj poměrně rozšířený trend.

S probíhajícím podzimem je potřeba si posílit svoji imunitu. V minulém článku jsme Vám doporučovali pravidelnou saunu alespoň jednou za týden. Nyní se ale podíváme na možnost co si můžete dopřát každý den, když nemáte příležitost se saunovat.

Málo kdo ví, jak moc je saunování potřebné pro náš organismus a především pro obranyschopnost, která je právě na podzim nejzranitelnější.